Apabila molekul air telah terdedah kepada medan magnet, molekul berubah dalam beberapa cara.
Pertama, saiz molekul meningkat. Ianya meningkatkan keterlarutan air dan kebolehtelapan (keupayaan untuk menguraikan dan menembusi bahan-bahan lain).
Peningkatan kebolehtelapan membantu dalam penguraian bahan nutrisi dan meningkatkan penyerapan air dan juga bahan-bahan nutrisi.
Juga apabila saiz molekul air meningkat, keupayaan untuk menyerap toksin adalah lebih besar.
Kedua, ketegangan permukaan dan ketumpatan air bertambah. Peningkatan ketegangan permukaan, ketumpatan dan kebolehtelapan, membolehkan peningkatan pengambilan nutrisi dalam struktur sel badan.
Penambahan ketegangan permukaan membolehkan membran sel dalam makanan berkembang dengan pesat. Ini memberi manfaat kepada penghadaman.
Peningkatan ketumpatan juga membantu dalam penyerapan nutrisi.
Ketiga, ion di dalam air terkesan. Ianya mempunyai kesan mengurangkan radikal bebas yang terkandung dalam air (radikal bebas adalah bahan-bahan berbahaya yang terdapat dalam badan).
Manfaat tambahan mengenai perubahan itu kepada kedua-dua keadaan ion kalsium karbonat dan magnesium karbonat ini adalah struktur sebatian ini (yang merupakan punca saiz meningkat di dalam paip air, cerek, paip dan lain-lain) berubah menghasilkan peningkatan saiz lebih banyak menurun kerana sifat longgar ion.
Penurunan dalam penambahan saiz telah mengakibatkan air magnetic digunakan secara meluas dalam sistem pemanasan pusat, sistem penyejukan air dalam enjin, sistem air kitar semula dan sistem air rumah.
Mahu lebih maklumat, klik www.magnetictherapyfacts.org dan baca banyak artikel tentang kajian mereka mengenai "magnetic water".
No comments:
Post a Comment